Berita Harian: Mutakhir

Monday, April 11, 2011

UMNO @ BN Anti Kristian? Bodoh Punya Pakatan Rakyat!

Satu fitnah yg terang2 dan amat bodoh! Tapi apa boleh buat Pakatan Rakyat ni memang bodoh. Dah la bodoh, sombong lak tu. Tu yg tak boleh ajar tu. Kalau la Kerajaan ni anti Kristian, aku taknak ckp pasal seluruh Malaysia la, cakap kat Ipoh, Perak ni cukup. Berapa banyak gereja? Berapa banyak sekolah2 convent? Dan sekolah2 ini di bawah Kementerian Pelajaran. Tang mana yg kata BN ni anti Kristian?

Kita cuma tak mahu orang Kristian atau agama lain mengganggu umat Islam dan hak2 mereka. Kita tak kacau mereka beragama, jadi tolong jangan sebuk2 nak membuat angkara bermain dengan isu agama. Kenapa perlu membuat kitab injil dalam Bahasa Melayu? Siapa target market mereka? Ini yg kita bantah, bukan kita bantah mereka menganuti Kristian.

Ini semua mainan Pakatan Rakyat je. Kita tahu siapa dalang di belakang isu provokasi ini. Pakatan Rakyat ni, demi kuasa macam2 mereka sanggup buat. Jangan kata gadai maruah diri, macam2 lagi mereka gadai, sehingga la BINI SENDIRI, Agama, Bangsa dan semua nya! Asalkan mereka dapat kuasa.

Aku percaya rakyat Sarawak akan menolak mereka2 ni. Pembangkang memang perlu, tapi bukan macam Pakatan Rakyat! Sebab mereka BODOH dan SOMBONG!

Yang Ikhlas,