Berita Harian: Mutakhir

Thursday, July 25, 2013

Berita Baik Menyambut Nuzul Quran ... Alvivi dibenarkan ikat jamin. 1MALAYSIA, CINA DI DAHULUKAN ...


Penulis blog seks Alvin Tan dan Vivian Lee hari ini dibenarkan ikat jamin sejumlah RM30,000 tiap seorang dengan dua penjamin oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
Mahkamah membenarkan ikat jamin RM10,000 bagi setiap pertuduhan. Alvin dan Vivian masing-masing menghadapi tiga tuduhan di Mahkamah Sesyen.
Hakim Datuk Mohd Azman Husin, yang membenarkan ikatjamin itu bagaimanapun mengenakan tiga syarat ketat, termasuk menahan pasport mereka.
Mahkamah juga melarang kedua-duanya daripada memuat naik bahan-bahan atau mempunyai akses kepada peranti rangkaian pintar untuk memuat naik bahan-bahan yang sensitiviti di segi agama dan kaum.

Pada 18 Julai lalu, Alvin Tan dan Vivian dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur terhadap tiga pertuduhan berhubung tindakan mereka mempersendakan umat Islam dan Ramadan alam Facebook serta mempamerkan gambar-gambar lucah dalam blog mereka.
Mereka kemudiannya memfailkan permohonan semakan terhadap keputusan Mahkamah Sesyen tidak membenarkan mereka diikat jamin terhadap tuduhan tersebut.
Hari ini, mahkamah yang mendengarkan permohonan mereka itu, membenarkan dan kedua-duanya diikat jamin.
P/s:  Tahniah! Budak Melayu pukul seorang cina samseng di dakwa begitu berat sehingga boleh di hukum gantung sampai mati! CINA bangsat yg menghina ISLAM dan kaki PORNO ni boleh kasik keluar bebas, padahal tindakan mereka menghina ISLAM itu boleh mengakibatkan pelbagai angkara buruk dan melibatkan lebih ramai orang! Tapi ... mcm biasa la ... ini kan MALAYSIA ... CINA DI DAHULUKAN, MELAYU BIAR MAMPOS! Hidup NAJIB!
Cuba baca tweet mereka, babi2 ni bukan menyesal tapi siap bagi AMARAN akan kembali lebih hebat! "ENJOY YOUR RAMADHAN FOR NOW" ... kenapa lah kita hidup dalam negara ISLAM tapi kita boleh biar orang buat kita begini? SEDEY!