Berita Harian: Mutakhir

Monday, November 29, 2010

Siapa Melayu Yang Paduka Sultan Selangor Maksudkan?

Sultan dukacita Melayu gadaikan perkataan Melayu
Malaysiakini Nov 29, 10 11:55am

Sultan Selangor melahirkan rasa dukacita dengan segelintir orang Melayu yang tidak memiliki rasa megah dan bangga sebagai orang Melayu sehingga sanggup menggadaikan perkataan Melayu itu sendiri untuk dikuburkan serta lenyap dari dunia ini, lapor Berita Harian Online.

Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah sejarah yang ditulis oleh orang Inggeris ada menyatakan mengenai 'Tanah Melayu' , 'Negeri Melayu Bersekutu' dan Raja Melayu sekali gus membuktikan penulis Barat ketika itu mengiktiraf adanya Melayu yang memulakan sejarah negara ini.

Sultan Selangor turut melahirkan rasa bangga dan sukacita dengan langkah kerajaan Malaysia yang akan menjadikan subjek Sejarah sebagai syarat wajib untuk dipelajari oleh rakyat di sekolah negara ini.

"Beta percaya dengan arahan ini ia akan membuka minda dan kefahaman dari pengetahuan berhubung peranan penting yang berlaku dalam sejarah tanah air untuk tidak timbulnya syak wasangka dan persoalan yang mencurigakan hingga timbul salah faham terhadap sesama rakyat di negara yang kita kasihi ini," titah Sultan Selangor pada Wacana Raja Berpelembagaan-Perspektif Sejarah, Kini dan Masa Depan di Shah Alam.

Persoalannya siapa MELAYU yang di maksudkan oleh TUANKU? Siapa yang sebuk dengan AGENDA MENGHAPUSKAN KETUANAN MELAYU sekarang ni? Sendiri mau ingatla. Berhentilah memperlekehkan perlembagaan. Berhentilah cubaan nak hapuskan bangsa Melayu. Kamu juga orang Melayu, apa yang kamu ada jika hak Melayu di buang di negaranya sendiri? Kamu ingat LIM KIT SIANG akan tanam mayat kamu? Lim Kit Siang akan talqinkan kamu? Hak yang kita jaga selama ini tidak pernah menindas bangsa lain. Sekali lagi aku tanya kamu BERUK2 yang mahu hapuskan HAK ORANG MELAYU;

"BOLEHKAH BANGSA YANG DI TINDAS MENJADI BANGSA YANG MEMEGANG KUASA EKONOMI SEBUAH NEGARA? BOLEHKAH BANGSA YANG DI TINDAS MENJADI MANUSIA PALING KAYA DI MALAYSIA?"

BODOH NAK MAMPOS PKR dan PAS ni!

Yang Ikhlas,