Berita Harian: Mutakhir

Tuesday, December 21, 2010

Sedangkan Zaid Yang Pandai Pun Berjaya Di Tipu Pakatan Rakyat ...

Aku kadang2 tak heran dengan pengikut2 fanatik Pakatan Rakyat ni. Yang pemimpin2 derang tu usah cakap la kan, derang ada agenda POKET sendiri, tu yg giler2 nak jawatan la itu la ini la. Kalau tak dapat, kuar parti. Ini perkara biasa terjadi pada mereka2 yang berjuang bukan untuk rakyat tetapi untuk diri sendiri. Berbalk kepada pengikut2 fanatik yang bawah2 ni. Mereka ni di tipu terang2 oleh Pakatan Rakyat, tapi inilah sebenarnya kelebihan yang ada pada Pakatan Rakyat terutama pada Anwar Ibrahim. Dia boleh menipu bukan setakat orang2 kampung, malah bijak pandai dan jutawan2, salah sorang nya tu la Zaid Ibrahim.

Zaid Ibrahim seorang peguam yang amat bijak dan dia juga kaya raya. Tetapi dalam bijak2 dia pun boleh kene tipu dengan Pakatan Rakyat. Ini dia sendiri yang kata bukan aku kata. Dia kata "nasib baik dia join Pakatan Rakyat, baru dia nampak siapa sebenarnya Pakatan Rakyat ni" ini terjemahan dari statement dia. Kalau bijak pandai boleh kene tipu, apa lagi la orang bawah ni, orang2 kampung, mereka rakyat biasa yang lebih terdedah dengan penipuan Pakatan Rakyat. Jadi di PRU akan datang harapan aku agar Barisan Nasional mendekati golongan2 ni lebih lagi. Mereka perlu di dedahkan dengan kebenaran. Mereka perlu tahu apa yang terjadi di atas sana. Mereka perlu tahu sikap sebenar para pemimpin Pakatan Rakyat. Cina2 DAP dan PKR ni sanggup buat apa sahaja demi kuasa. Tak heran, satu hari nanti Guan Eng akan masuk ISLAM tetapi bukan kerana keikhlasan nya, tapi kerana kuasa politiknya.

Ini dah terjadi, aku pernah cerita pasal kawan aku seorang CINA di bawah ni pun sanggup masuk Islam untuk kepentingan bisness dia. Ini bukan cerita dongeng. Aku cuma harap jentera BN akan beri tumpuan lebih untuk menyebarkan kebenaran kepada rakyat. Kalau bijak pandai macam Zaid Ibrahim boleh di tipu ... korang fikir sendiri la.

Yang Ikhlas,