Berita Harian: Mutakhir

Friday, February 18, 2011

Hentilah "Mengusik" Tun Dr Mahathir.

Macam2 pembangkang ni, tak habis2 ader je idea nak membuat isu2 baru. Ni apa pulak NGO SUARAM sebuk2 nak ajak Tun M untuk hapuskan ISA lak ni? Hehe macam2. ISA takkan di hapuskan sebab ianya amat berkesan untuk membendung korang2 yang tak reti nak ikut undang2 dan perangai macam beruk ni.

Malaysia ni korang cakap la, tulis la apa pun, asalkan ianya ada bukti pasti takder sapa boleh melarang. Sekarang ni pun Anwar manabur fitnah mcm bagiburung merpati makan beras je. DIa tak takut pun. Lain la kalau korang memang plan nak buat huru hara dalam negara kita ni.

Tun M kata dia tak hapuskan ISA dulu sebab pihak POLIS ada sebab kukuh untuk mengekalkan akta tersebut. Itu zaman dia. Zaman ni zaman Najib. Najib pun mungkin mandapat nasihat dari PDRM atak KDN berkenaan ISA ni. Sekarang ISA masih raleven. Kalau takder ISA aku percaya negara kita akan huru hara!

Sebab apa? Sebab tgh ada ISA ni pun korang dah suka buat huru hara, tak hirau amaran PDRM, apatah lagi amaran si PONDAN MENTERI KDN! Lagi la korang tak takut, harap main KERIS DIA je.

ISA tak mungkin di hapuskan sebab itu sahaja la senjata terakhir pihak berkuasa demi menjamin ketenteraman negara. So SUARAM ke AIRSUAM ke SUAMBIOL ke korang simpan je la angan2 nak hapuskan ISA tu. Tunggu kalaulah di takdirkan ANWAR blowjob naik jadi PM korang suruh dia hapuskan.

Korang jgn ingat kita ada ISA tu macam hukum rimba, sedangkan di negara2 besar dan maju terutama di barat, walaupun tiada akta ini, mereka sering "MENGHILANGKAN" suspek2 pengganas tanpa bicara. Suspek2 yang menggugat keselamatan negara dan rakyat mereka sering "HILANG" tanpa di ketahui kemana atau di mana.

Mana agaknya lebih baik, kita atau mereka? Sekurang2 nya kita menggunakan ISA dengan telus dan bukan secara rahsia seperti mereka.

Yang Ikhlas,