Berita Harian: Mutakhir

Wednesday, May 8, 2013

PRU13: BN jangan kecewa, kata Rais


Penyokong Barisan Nasional (BN) tidak harus kecewa dengan keputusan pilihan raya umum ke-13 (PRU13) kerana yang penting parti gabungan itu boleh membentuk kerajaan.

Pemimpin veteran Umno Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata BN tidak perlu gusar dengan sentimen yang diwujud pelbagai pihak selepas PRU13.

Beliau berkata apa yang penting, BN harus menunaikan janji yang dibuat dalam manifestonya.

"Soal angka memang akan sentiasa dimainkan, iaitu 140 kerusi (Parlimen) pada 2008 dan 133 pada 2013... tetapi harus diingat, BN telah dapat menawan Kedah," katanya ketika ditemu bual dalam rancangan Hello Malaysia yang disiar di saluran Bernama TV malam ini.

Rais, yang merupakan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan sebelum parlimen dibubar, berkata rakyat akan nampak kejujuran kerajaan BN selepas ini dalam tempoh beberapa minggu atau beberapa bulan.

Beliau juga berkata BN tidak sekali-kali tunduk pada usaha pembangkang yang sentiasa cuba menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan rakyat terhadap kerajaan. 

- Bernama

p/s: Aku setuju dgn Pak Rais nih. Jangan kecewa. Walau apa pun, kita menang kembali kedah. Dan paling penting masih kekal memerintah negara. Apa yg perlu di lakukan sekarang ialah usaha kearah penyatuan bangsa MELAYU itu sendiri perlu di jalankan segera! Selain dari memenuhi akujanji PRU13, usaha kearah penyatuan dua parti MELAYU @ ISLAM terbesar di negara ini perlu di gerakkan dari sekarang! PAS dan UMNO perlu bersatu demi menjamin ISLAM @ MELAYU akan terus makmur di negara kita.

Belajarlah dari kaum CINA, mereka dah sepakat dan bersatu hati, MELAYU bila lagi?