Berita Harian: Mutakhir

Monday, May 4, 2009

Mr V. Sivakumar "The Untouchables Speaker"


Wah, Elooo Mr Sivakumar! Sudah makan ka? Ada baik ka machaa? Apa suda jadi macha? Ayoyo ini macam tarak baik la macha. Lu punyer time sudah sampai, apa lagi mau bising2. Lu baik turun elok2, cantek2 belakang kita nanti taruk satu mana2 jalan Ipoh punyer dalam lu punyer nama, ada BESAAARRRRR punyer.  JALAN SIVAKUMAR. Waaaa, macha tarak baik la ini macam lu bikin. Sultan sudah kasik "green light" mau bikin ini sidang, lu mau tangguh lagi. Kita worang mau kasi semua worang dalam ini negeri senang, kasi keluar itu projek, kasi bikin jalan, kasi bikin rumah org susah, lu lagi mau kacau ka Mr Siva?

Lidah aku dah naik berlipat2 nih. Hehehe, macam2 gelagat orang2 PR nih. Macam2 helah dan trick. Bila la semua ni nak berhenti. Aku tak saba sebenar nya nak sampai 7hb nih. Dah naik meluat aku tgk gelagat derang nih. Tambahan blogger2 upahan derang. Dah la suka menipu, sekarang ni dah mula menyamar nama org. Inilah kerja blogger2 PR. Semua kecut dah. Takut dgn kebangkitan blogger BN yang ikhlas memperjuangkan Agama, Bangsa dan Negara.

Dari pemimpin sehinggalah pengikut, tak habis2 menimbulkan kekacauan. Bila di tanya, semua ini untuk rakyat. Rakyat mana? ishhhh. Tak paham! Derang ingat, derang je la yg betul. AL BANJARI misalnya, wah bukan main lagi tangkap gambar rumah buruk, lepas tu sebuk YB tak turun padang. Itulah gunanya Ketua Kampung. Takkan la YB nak tau semua apa yg jadi di kawasan dia. Bukan kecik. Yang betul nya, Ketua Kampung di situ yg kayu dan malas! sepatutnya dia yg di tugaskan untuk melaporkan apa2 masalah di kawasan tu kepada YB. Tak habis2 dgn cerita2 "sedih" camtu.

Berbalik kepada Mr Siva "The Untouchables Speaker" aku mintak sekali lagi agar turun dgn penuh harga diri. Jgn membiarkan diri anda di tunggang sehingga satu hari nanti anak-cucu anda akan menanggung malu di atas perbuatan anda. PRIDE atau harga diri jgn di gadai, berkorbanlah untuk rakyat. Korbankan jawatan speaker untuk kepentingan rakyat, tidakkah tindakan itu sesuatu yang anda boleh gunakan untuk pilihanraya akan datang? Untuk Nizar and the gang, sekali lagi aku mintak agar utamakanlah kebajikan rakyat Perak. Jangan lah buat huru hara hanya kerana kuasa dunia. Kenapa perlu takut jika anda di pihak benar, DUN Perak mahu tidak mahu pasti akan di bubarkan pada pilihanraya umum akan datang. Tak lama lagi pun, dalam 2, 3 tahun je. Sabar Dato' Seri, sabar tu separuh dari iman, ops luper DS ulamak PAS, mesti tahu hal tu. Maaf DS!

Yang Ikhlas,