Berita Harian: Mutakhir

Thursday, February 11, 2010

Lagi Penghinaan Kepada Sultan Perak! Bila KDN nak ambil tindakan?? Amaran lagi?


Penulis tangan taik PAS masih lagi tak boleh terima kekalahan mereka di Mahkamah Persekutuan tempoh hari. Ini di tambah pula oleh API PENDERHAKAAN yang di simbah oleh N.ajis kepada pengikut2 nya. Sila baca betapa kurang ajar nya penulis Harakah ini menghina Sultan Perak dan Sistem Raja Berpelembagaan kita;

Jom kita ke hutan cari keadilan!
Tok Pepijat
Sah! Seperti dijangkakan oleh rakyat, mahkamah sejak zaman Mahathir hinggalah era Najib tetap memihak kepada UMNO. Itulah realitinya.

Sejak runtuhnya keadilan apabila Tun Salleh Abas di"nyah"kan oleh Mahathir, Institusi Kehakiman tidak mampu lagi bangkit hinggalah kini walaupun Ketua Hakim silih berganti dan terbinanya "Istana Kehakiman" yang indah di Putrajaya.

Rakyat umumnya melihat Ketua Hakim Zaki Azmi masih memakai "baju UMNO". Jadi apa hendak dihairankan jika kes yang berkaitan kepentingan UMNO akan diberi "kemenangan yang penuh gemilang"?

Tiada apa lagi yang boleh diharapkan oleh rakyat untuk menagih sisa-sisa keadilan.

Dengan kemenangan 5-0 itu, sudah nampak bayangan kesudahan kes Anwar. Keluarga Anwar mesti siap sedia menerima kehilangan Anwar kali kedua dan PR perlu mencari Ketua PR yang baru.

Yang pastinya dengan keputusan 5-0 itu, bermakna Perak menjadi negeri pertama di Malayasia mengamalkan Sistem Raja Mutlak. Bukan lagi Sistem Raja Berperlembagaan.

Tentunya yang menarik ianya berlaku di negeri yang bersultan kan mantan Ketua Hakim Negara. Bagaimana detik hati pendengar jika mendengar mantan Ketua Hakim dan anaknya berbicara tentang undang-undang dan keadilan kelak?

Selepas ini jika rakyat Perak inginkan keadilan, mungkin mereka boleh masuk ke hutan Grik untuk berhakimkan "Hakim Beruk atau Singa". Barangkali di sana keadilan lebih "menyerlah"!

Yang pasti, mantan Ketua Hakim yang tidak berdarah raja Tun Salleh Abas tetap menjadi sebutan umum sebagai pejuang keadilan dan sejarahnya bakal dicatat dengan tinta emas sepertimana arwah Tun Sufian Hashim.

Rakyat tentunya menunggu bila agaknya Malaysia bakal bertukar sistem dari Raja Berperlembagaan kepada Raja Mutlak seperti Perak? Inilah yang membuatkan PM Najib tidak lena tidur.


Komen M-2Day:
Satu je yg aku sokong penulisan di atas untuk rakyat Perak yang tak reti nak menhormati titah Tuanku Sultan Perak, sila lah berpindah masuk ke hutan. Tak kira la hutan mana, kami boleh sediakan helikopter untuk drop kan korang tgh2 hutan rimba agar korang boleh berkawan dengan BERUK, MONYET, dan BABI HUTAN. Sebab ada kesamaan antara binatang2 itu dgn korang. Kah kah kah!

Yang Ikhlas,