Berita Harian: Mutakhir

Friday, January 7, 2011

Migrant Care NGO Paling Bodoh Dalam Dunia

Migrant Care sebuah NGO di Indonesia ni aku akan anggap NGO paling BODOH dalam dunia. Cakap dia macam keling BODOH. Tu dari India ke dari Indon tu? Makahai, Dia kata tak ambil tindakan sebab nak menghormati pengadu, lepas tu dia kata dia hebahkan untuk menjada pengajaran kepada kita untuk menjaga nasib pekerja mereka. Apa lancau bodoh! Macam mana nak jadi pengajaran? Dah terbuktike cerita atau aduan tu? Maknanya sesiapa sahaja buat laporan akan di terime tanpa siasatan? BODOH sekali lagi! Memang patut la Indon ni masih kekal bukan negara ke tiga tapi ke 90 kut. Siot je bodoh nya. Mana mungkin nak jadi pengajaran BODOH OIII kalau kes tersebut tidak di bicarakan. Aduan tidak di siasat. Wahhh kalau camtu senang la kita yer, rakyat kita kat indon sana buat je report kat NGO BODOH Migrant Care ni, kata je sapa2 rogol, tapi rahsia kan. Derang akan percaya bulat2!

Kami berada pada posisi menghormati permintaan mangsa supaya kes ini tidak dihebahkan dan dibawa ke muka pengadilan,” kata penganalis dasar, Migrant Care, Wahyu Susilo, hari ini dalam sidang media di Warung Daun, Cikini, Jakarta.

"Saya kira dalam keadaan ini kami tidak boleh ke mahkamah tetapi hanya ingin menegakkan hak asasi manusia dan mahu kes tersebut dijadikan pelajaran kepada kedua-dua kerajaan untuk benar-benar serius soal perlindungan buruh asing,” katanya. - Malaysiakini

Nak menegakkan hak asasi manusia? Hak asasi orang yang di tuduh tu apa macam? BODOH! Memang OTAK DUNIA KE 90!

Yang Ikhlas,