Berita Harian: Mutakhir

Monday, February 7, 2011

Kartunis Biadap ZUNAR juga mesti di ambil tindakan!

Kartunis ZUNAR juga aku rasa patut di ambil tindakan. Lakaran2 kartun dia banyak berunsur hasutan! Yang terbaru lakaran nya membayangkan bahawa Malaysia juga menunggu masa untuk jadi seperti Tunisa dan Mesir.

Walaupun hanya lakaran kartun, tapi maksud di sebalik kartun2 dia ni amat berbahaya untuk keselamatan negara. Beliau juga serng menabur fitnah dengan lakaran2 nya. Adakah hanya kerana beliau melukis kartun, maka dia boleh buat atau lukia apa sahaja?

Bagaimana pulak kes pelukis yang melukis kartun menghina NABI kita sedikit masa dulu? Adakah kita boleh menerima nya? Kita semua tahu ZUNAR ni bekerja dengan siapa. Puak2 Pakatan Rakyat pun tak habis2 menyebut hal kebangkitan rakyat Tunisia dan Mesir ini.

Kerajaan wajib bertindak tegas! Mereka2 ini mesti di ambil tindakan tegas agar mereka jangan lupa bahawa negara kita ada undang2 dan budaya memberontak seperti itu bukan budaya kita.

Kita merdeka pun dengan cara diplomasi. Jangan sesekali nak cuba buat kekecohan di negara kita yang aman damai nih. Kerajaan peru ambil tindakan sebelum perkara buruk terjadi.

ZUNAR ini amat kurang ajar! Dan KDN perlu "mengajar" ZUNAR ni agar tidak kurang ajar lagi!

Yang Ikhlas,